Vegan rijstpap

Deze rijstpap maakte ik op een grijze regendag. Het was zo lang geleden dat ik rijstpap had gegeten, het geeft me telkens een gevoel van nostalgie naar de kindertijd! Dit recept is gemakkelijk, alle ingrediënten samen in een kookpot samen mengen en dan geduldig afwachten tot de rijst gaar is 🙂 Vergeet niet om tussendoor eens te roeren. Tip: ik heb havermelk gebruikt, de rijstpap is smaakt dan zoeter dus als je het minder zoet wilt maken zou ik gaan voor rijstmelk of amandelmelk.

Ingrediënten:

  1. 75g dessertrijst
  2. 1/2 liter havermelk
  3. 2 el agavesiroop
  4. 1 tl kaneelpoeder
  5. 1 tl vanille essence

Doe alle ingrediënten samen in een kookpot. Laat dit op een rustig vuurtje koken, ongeveer 40 min. tot wanneer de rijst gaar is. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbrandt. Serveer warm of laat afkoelen, allebei even lekker!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.