Vegan chocolade havermoutkoekjes

Deze heerlijke havermoutkoekjes zijn gemakkelijk te maken en snel klaar! Ik ben helemaal gek op havermout en dit heb ik dan ook altijd in mijn voorraadkast liggen. Voor deze koekjes heb je niet veel ingrediënten nodig en met wat geluk heb je alles al in huis! De chocoladestukjes erbij maken het volledig af. Een perfect tussendoortje!

De koekjes kan je gluten vrij en lactose vrij maken als je glutenvrije bloem en lactose vrije melk gebruikt. De agave siroop kan je ook vervangen door honing.

Ingrediënten  voor 12 koekjes:
  • 200 g havermout
  • 70 g amandelmeel
  • 1 el bloem of bloem naar keuze
  • 1 tl cacao poeder
  • 4 el kokosnoot olie, gesmolten
  • 5 el agave siroop
  • 1 el havermelk of melk naar keuze
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g donkere chocolade, in grove stukken
  • Snuifje zout
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C

Meng de havermout, amandelmeel, bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een kom. Alles moet goed door elkaar gemend zijn.

Voeg de agave siroop, melk en gesmolten kokosnoot olie toe en meng goed.

Voeg de chocolade stukjes toe en meng alles goed door elkaar.

Maak balletjes van het deeg met een ijsschep of een grote lepel. Leg de balletjes op bakpapier op een ovenplaat en duw het deeg een beetje plat tot een rond koekje.

Bak de koekjes +-12 minuten tot ze goudbruin zijn.

Laat ze afkoelen en geniet! Tip: ik vind ze heerlijk als ze nog warm zijn!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.