Vegan chocolademousse

Voor kerst had ik dit geweldig recept gemaakt en deze chocolademousse is echt hemels (al zeg ik het zelf). Neem het van mij aan én van mijn lieve familie! Ben je nog op zoek naar een heerlijk dessertje voor nieuwjaar of gewoon zomaar omdat je zin hebt in chocolade? Op 10 min. heb je dit eenvoudig recept gemaakt en je hebt slechts 3 ingrediënten nodig!

Aantal: +- 6 glazen of 10 mini glaasjes

Recept:

  • 400ml kokosmelk blik
  • 300g pure chocolade
  • 2el agavesiroop

Breng de kokosmelk aan de kook. Breek de chocolade in kleine stukjes in een kom en giet de kokende kokosmelk er bij. Laat dit mengsel 5 min. staan en meng tot een gesmolten masse. Laat deze ganache in de koelkast enkele uurtjes afkoelen en opstijven. Klop de ganache op met een handmixer tot mousse en verdeel dit in glaasjes.

Slagroom:

  • 200 ml kokosmelk (koelkast)
  • 2el agavesiroop

Maak de slagroom eens de chocolademousse is opgesteven. Klop de kokosmelk op tot slagroom, let er op dat de kokosmelk koud moet staan in de koelkast! Blijf kloppen tot alles is opgeklopt is en mix de agave siroop erdoor. Lepel de slagroom over de chocolademousse en versier!

Geniet van dit chocolade bommetje!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.