Healthy Banana Bread Pudding

Zijn jouw bananen te rijp geworden en heb je ook nog eens oud brood liggen? Yes, goed nieuws want je kan hier iets heel lekkers van maken! Smijt nooit bananen weg die te zacht zijn geworden, overrijpe bananen zijn perfect als zoetstof om een lekker tussendoortje van te maken.

Recept voor 1 cake van +- 12 stukjes:

Ingrediënten:

  • 200 ml sojamelk
  • 4 eieren
  • 350g oud brood
  • 4 rijpe bananen
  • 60g chocoladestukjes
  • 2 tl kaneelpoeder

Mix de bananen met de eieren en de melk tot een egaal mengsel. Snijd het brood in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Laat de stukjes brood weken in het bananenmengsel voor 10 min. Voeg kaneel en de chocoladedruppels toe en meng alles goed tot een glad mengsel. Giet de cake in een cakevorm, decoreer het beslag met pompoenzaadjes en chocoladestukjes en bak de cake +- 45 min. tot deze goudbruin is. De cake blijft lekker zacht en een beetje plakkerig eens hij afgekoeld is.

Deze heerlijke bananenbrood pudding is lactosevrij, glutenvrij indien je glutenvrije brood gebruikt en zonder toegevoegde suikers! Geniet van een stukje als ontbijt of als tussendoortje. Bewaar de cake 4 dagen in de koelkast of 2 maand in de diepvriezer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.